17/09/2024

19:24

17/09/2024

19:24

כיצד פלטפורמה חדשנית מנגישה טיפול פסיכולוגי איכותי ומותאם אישית לכל דורש

Advertisement - תוכן שיווקי

לשבת על ספת הפסיכולוג כבר מזמן הפך למשהו שגרתי אצל רבים מאיתנו, עם זאת, רבים עדיין מרגישים חסם של בושה והסתרה בחיפוש אחר פסיכולוג ונמנעים מכך. "זיגמונד", פלטפורמה חדשנית שפותחה בתקופת הקורונה והושקה לפני כשנה, מציעה פתרון ייחודי לאתגר מציאת הפסיכולוג המתאים ביותר. באמצעות אלגוריתם חכם, הפלטפורמה מתאימה בין מטופלים לפסיכולוגים זמינים, תוך התחשבות בצרכים הספציפיים של כל מטופל.

נתנאל זינגבוים, פסיכולוג קליני ויזם, הוא הכוח המניע יחד עם עוד שני שותפים מהמשפחה, בהקמת הפלטפורמה החדשנית ‘זיגמונד’ אשר פותחה בתקופת הקורונה. “הרגשתי שאני רוצה לעשות יותר בתחום הפסיכולוגי, להגיע ליותר אנשים” הוא מסביר. “חשבתי על הרעיון של ‘זיגמונד’, שמסייע לאנשים למצוא פסיכולוג זמין בגישה שמתאימה לפי הצורך. יש המון אנשים שמחפשים טיפול ומנגד יש פסיכולוגים שרוצים למלא את הקליניקה שלהם וכל מה שצריך לעשות זה שיהיה את המקום הזה שיחבר ביניהם באופן מדויק. זיגמונד יודעת לעשות את זה” מסביר נתנאל.

 

האתגר במציאת טיפול פסיכולוגי

“זיגמונד” מתמודדת עם שני אתגרים מרכזיים שקיימים בכל פעם שאדם ניגש לחפש טיפול פסיכולוגי. האתגר הראשון הוא הבושה הכרוכה בחיפוש אחר טיפול והאתגר השני הוא הקושי למצוא מטפל זמין בגישה המתאימה למטופל. “בזיגמונד אנו מבטיחים סודיות מוחלטת” מדגיש נתנאל. “המחפש לא צריך להזדהות בשמו בעת החיפוש”.

 

אלגוריתם ייחודי שמספק תוצאות מדויקות לחיפוש

הפלטפורמה המהפכנית מציגה שש שאלות קצרות למשתמשים שלאחר ניתוח שלהן על ידי המערכת, יוצעו למחפש שלושה פסיכולוגים מתאימים וזמינים. “האלגוריתם של זיגמונד יודע לפרק את הנתונים מהשאלות לכל מיני פרמטרים נוספים שבאמצעותם ניתן להתאים את הפסיכולוגים באופן מדויק” מסביר נתנאל. “זה לא דורש המון השקעה, לוקח ממש שתי דקות להתחיל את החיפוש. כחלק מהפיתוח דאגנו שחווית המשתמש תהיה מאוד נוחה וידידותית”.

 

התאמה מדויקת לצרכי המטופל

אחד היתרונות הבולטים של “זיגמונד” הוא היכולת להתאים את הטיפול לצרכים הספציפיים של כל מטופל. “המערכת יודעת להתאים את הפסיכולוגים והשיטה הטיפולית שהכי נכונה למקרה שהם מגיעים איתו” מסביר נתנאל. “למשל, מישהו שסובל מפוסט טראומה עכשיו סביב אירועי השביעי באוקטובר, המערכת תדע לנתח את המענה שלו על השאלות ולהתאים לו מטפלים שעובדים בשיטות המותאמות לפוסט טראומה. כך המערכת עובדת גם במקרים של OCD, חרדה, דיכאון והפרעות אישיות כאלו ואחרות. המטרה היא לתת מענה מדויק שחוסך מהמטופל חיפושים מיותרים ומבלבלים” מסביר נתנאל.

 

השפעת המלחמה והקורונה

זיגמונד חוותה עלייה משמעותית בשימוש מאז תחילת המלחמה באוקטובר 2023. “מנובמבר פתאום המערכת התפוצצה בחיפושים” מספר נתנאל. “יש יותר אנשים שצריכים טיפול עם פסיכולוג וזיגמונד מאפשרת להם למצוא את הטיפול המדויק במהירות ומבלי לחכות בתורים ארוכים של פסיכולוגים שהיומן שלהם מלא. זיגמונד מציעה פסיכולוגים שיש להם זמינות”.
גם מגפת הקורונה השפיעה על עולם הטיפול הפסיכולוגי. “בקורונה גילינו את הזום,” מציין נתנאל. “לכן אחת השאלות היא האם תרצה\י מפגש פרונטלי או בזום?”

 

זיגמונד הולכת לשנות את עולם הטיפול

האפליקציה “זיגמונד” פותחה על ידי שלושת השותפים, אך היא נעזרת במערך ייעוץ מקצועי בכיר מאוד הכולל את פרופ’ מירב רוט, פסיכולוגית בכירה וראש התכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, יעקב אורבך לשעבר משנה למנכ”ל בנק הפועלים, פרופ’ אופיר ליבנה מאוניברסיטת קולומביה שמסייע בחשיבה המקצועית ותמיכה של קרן איזק.

כיום “זיגמונד” כוללת שירות חיפוש פסיכולוגים בלבד, אך קיימת שאיפה להרחיב את שירותיה בעתיד. “היינו רוצים שהפלטפורמה תעניק מענה רחב יותר” אומר נתנאל. “שאנשים יוכלו לחפש גם פסיכיאטרים ואנשי טיפול נוספים, לאו דווקא מהעולם הפסיכולוגי. אנו גם נמצאים במגעים לשת”פים רחבי היקף בכדי להכניס את הפלטפורמה גם למערכת הציבורית”.

 

לסיום, נתנאל מבקש להעביר מסר חשוב עבור כל מי שחשב או חושב ללכת לטיפול פסיכולוגי: “אל תוותרו על עצמכם, לא על הטיפול שאתם צריכים ולא על החלומות שלכם. זיגמונד יכולה לסייע לכם במציאת הפסיכולוג המתאים ביותר באופן דיסקרטי”. השאירו פרטים כאן למטה לחיפוש הפסיכולוג המתאים.

למידע נוסף:

אולי יעניין אותך גם:

כתבות אחרונות שפורסמו